Σπουδές σε ένα από τα πιο σημαντικά έγχορδα της κλασικής μουσικής, το Κοντραμπάσο. Στο Ωδείο μας μπορείτε να δώσετε εξετάσεις ώστε να λάβετε πτυχίο σπουδών αναγνωρισμένο από το κράτος.

Το Κοντραμπάσο το συναντάμε συχνά και με τον όρο Βαθύχορδο. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε όγκο αλλά και σε βάθος ήχου μουσικό όργανο της οικογένειας του βιολιού. Για την παραγωγή ήχου χρησιμοποιείται το δοξάρι και παίζεται με το κάτω μέρος να στηρίζεται στο έδαφος με τη βοήθεια της μεταλλικής ράβδου. Το μήκος του φτάνει περίπου στα 1.80 μέτρα και διαθέτει τέσσερις χορδές (μι, λα, ρε, σολ) όπως και τα υπόλοιπα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας. Η έκταση του ήχου που παράγει το Κοντραμπάσο είναι μεγάλη, γι’ αυτό το λόγο κατέχει σημαντικό ρόλο σε πολλά είδη μουσικής, πέραν από την κλασική, όπως για παράδειγμα στην ροκ ή στην τζαζ μουσική όπου ο μουσικός χρησιμοποιεί τα δάχτυλα και όχι το δοξάρι για να παίξει. Το κοντραμπάσο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Μότσαρτ ενώ αξιοποιήθηκε επιτυχώς και από άλλους συνθέτες όπως ο Σούμπερτ και ο Στραβίνσκι.

Ο μαθητής είτε σόλο είτε συμμετέχοντας σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων, μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα κοντραμπάσο, στο σύγχρονο μουσικό ωδείο μας, διαμορφώνοντας το πρόγραμμά του ανάλογα με τις καθημερινές του ανάγκες και ασχολίες. Αυτή η ευελιξία στο πρόγραμμα των μαθημάτων, βοηθάει πολύ και τους ενήλικες που επιθυμούν να μάθουν κοντραμπάσο αλλά διαθέτουν συνήθως πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τους τίτλους σπουδών ( Πτυχίο ή Δίπλωμα), το Ωδείο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, παρέχει συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμάθησης υψηλής ποιότητας, αντίστοιχο των Μουσικών Σπουδών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Γραφτειτε στο newsletter μας!

Θα μαθαινετε πρωτοι τα νεα του Ωδειου μασ, συναυλιες, προσφορες και αλλα ενδιαφεροντα θεματα για τη μουσικη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

(C) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ / Σύγχρονη Εκπαίδευση

Φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη μάθηση στους μαθητές μας, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο και τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να πετύχει. Με αγάπη για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Ο κάθε μαθητής για εμάς, είναι ξεχωριστός, είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε στους στόχους του.

ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΠΙΡΗ. ΙΛΙΣΣΟΥ 111, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9480598