Το βιολί είναι το δημοφιλέστερο έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι. Ο μουσικός στηρίζει το βιολί στον ώμο ενώ με το ένα χέρι πιέζει τις χορδές ενώ με το άλλο κινεί το δοξάρι επάνω σε αυτές. Τα πρώτα βιολιά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση έργων λαϊκής και χορευτικής μουσικής και κατά τον 17ο αιώνα το βιολί αντικατέστησε τη βιόλα ντα γκάμπα ως το σημαντικότερο έγχορδο μουσικής δωματίου. 

Οι πιο πολλοί μεγάλοι συνθέτες έγραψαν μουσική για σόλο βιολί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι δάσκαλοι του Μπαχ και Χαίντελ αλλά και σημαντικοί συνθέτες της κλασικής εποχής όπως οι Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Στο Ωδείο Λαμπίρη, τα μαθήματα βιολιού μπορούν να γίνουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά 3-4 ατόμων. Οι σπουδαστές, στα πρώτα μαθήματα, γνωρίζουν την ιστορία του μουσικού οργάνου και στην συνέχεια, καθώς προχωρούν τα επίπεδα, μαθαίνουν να εκτελούν μελωδίες απλές αλλά και σύνθετες σε όλα τα στυλ μουσικής, επιλέγοντας πάντα αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο. 

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις συναυλίες που διοργανώνει το ωδείο μας, δυο φορές τον χρόνο.

 

Γραφτειτε στο newsletter μας!

Θα μαθαινετε πρωτοι τα νεα του Ωδειου μασ, συναυλιες, προσφορες και αλλα ενδιαφεροντα θεματα για τη μουσικη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

(C) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ / Σύγχρονη Εκπαίδευση

Φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη μάθηση στους μαθητές μας, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο και τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να πετύχει. Με αγάπη για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Ο κάθε μαθητής για εμάς, είναι ξεχωριστός, είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε στους στόχους του.

ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΠΙΡΗ. ΙΛΙΣΣΟΥ 111, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9480598