Ζήστε την εμπειρία της κλασικής μουσικής σπουδάζοντας πιάνο στο Ωδείο Λαμπίρη με ιδιαίτερα μαθήματα από επίπεδο αρχαρίων έως πτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου. 

Το πιάνο είναι ένα μουσικό όργανο, χορδόφωνο που παίζεται με πλήκτρα παράγοντας έτσι ήχους, πιο απαλούς η πιο δυνατούς ανάλογα με το πάτημα των πλήκτρων από τον πιανίστα. Η δυνατότητα αυτή δίνει στο πιάνο μια εκπληκτική ποικιλία έκφρασης και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως βασικό όργανο και σε άλλα είδη μουσικής, όπως τζαζ, μπλουζ, ροκ ή ακόμα και λαϊκά. Το πιάνο μπορεί να αποδώσει μουσική είτε ως σόλο όργανο, είτε μέσα σε μια ορχήστρα.

Η πολυφωνία του πιάνου, η δυνατότητα δηλαδή να παράγει πολλούς ήχους ταυτόχρονα, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του, καθώς το μουσικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ πλούσιο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιάνων: πιάνα με ουρά που είναι μεγάλα όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε ήχο και όρθια πιάνα που είναι ίσως πιο συνηθισμένα γιατί καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά και επειδή είναι λιγότερο ακριβά. Στις σύγχρονες αίθουσες του ωδείου μας, ο μαθητής βρίσκει τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται για το μάθημά του αλλά και για τη μελέτη του μετά από αυτό. 

Τα μαθήματα πιάνου είναι ατομικά, δηλαδή συμμετέχει ένας μαθητής με τον καθηγητή του και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 χρονών, χωρίς αυτό βέβαια να είναι απόλυτο αφού χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο W.A. MOZART, ο οποίος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών. Λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες με μεγάλη ευελιξία, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν τα μαθήματα σύμφωνα με τις καθημερινές τους ανάγκες και πρόγραμμα.

Το Ωδείο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, παρουσιάζει μεγάλη καλλιτεχνική δραστηριότητα, διοργανώνοντας δυο φορές τον χρόνο συναυλίες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές επιθυμούν.

Γραφτειτε στο newsletter μας!

Θα μαθαινετε πρωτοι τα νεα του Ωδειου μασ, συναυλιες, προσφορες και αλλα ενδιαφεροντα θεματα για τη μουσικη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

(C) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ / Σύγχρονη Εκπαίδευση

Φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη μάθηση στους μαθητές μας, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο και τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να πετύχει. Με αγάπη για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Ο κάθε μαθητής για εμάς, είναι ξεχωριστός, είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε στους στόχους του.

ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΠΙΡΗ. ΙΛΙΣΣΟΥ 111, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9480598