Οι μουσικές σπουδές των μαθητών του Ωδείου Λαμπίρη ολοκληρώνονται με την παρακολούθηση των Ανώτερων Υποχρεωτικών μαθημάτων.

Στο Ωδείο Λαμπίρη διδάσκονται όλα τα ανώτερα θεωρητικά, Ωδική, Αρμονία, Ενοργάνωση, Αντίστιξη, Φυγή, Σύνθεση. 

Ωδική

Η εισαγωγή του μαθητή στο μάθημα της Ωδικής πραγματοποιείται έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής έχοντας ολοκληρώσει τα τρία έτη στη Θεωρία, εξετάζεται στην Α’ Υποχρεωτική Αρμονία και στο Δ’ σολφέζ στα οποία πρέπει να επιτύχει με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς». Οι πτυχιούχοι της αρμονίας συμμετέχουν στο μάθημα χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις. Συνεχίζοντας στα επόμενα έτη της Ωδικής, ο μαθητής λαμβάνει το Πτυχίο του, για να λάβει το οποίο πρέπει πρώτα να είναι κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου. Τα μαθήματα τις Ωδικής περιλαμβάνουν Πιάνο, Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία, Υποχρεωτικό Αρμονίας, Πρακτικό Διδασκαλείο και Χορωδία. 

Ειδικό Αρμονίας

Η εισαγωγή του μαθητή στο μάθημα της Ειδικής Αρμονίας γίνεται έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις, ενώ η φοίτηση είναι τριετής ή μονοετής εάν έχετε ήδη πτυχίο ωδικής. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σας στο πρώτο έτος Ειδικής Αρμονίας είναι στην Γ’ Θεωρία και στο Γ’  Σολφέζ. Η απόκτηση Πτυχίου γίνεται με την ολοκλήρωση του τρίτου έτος σπουδών. Η εισαγωγή του μαθητή στο μάθημα της Ειδικής Αρμονίας γίνεται μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, ενώ η φοίτηση είναι τριετής ή μονοετής εάν έχετε ήδη πτυχίο ωδικής. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σας στο πρώτο έτος Ειδικής Αρμονίας είναι στην Γ’ Θεωρία και στο Γ’  Σολφέζ. Η απόκτηση Πτυχίου γίνεται με την ολοκλήρωση του τρίτου έτος σπουδών. 

Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων

Για να γίνει δεκτός ο μαθητής στη τάξη της Ενοργάνωσης πρέπει να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις, εκτός αν έχει Πτυχίο Αρμονίας. Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι Γνώσεις απλής Αντίστιξης, Ιστορία της Μουσικής, Πιάνο, Σολφέζ, Μορφολογία, χορωδία και πρακτικό διδασκαλείο.  Η φοίτηση είναι διάρκειας 2 ετών ενώ στο τέλος των σπουδών του ο σπουδαστής αποκτά Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων. Για να γίνει δεκτός ο μαθητής στην τάξη της Ενοργάνωσης πρέπει να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις, εκτός αν έχει Πτυχίο Αρμονίας. Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι Γνώσεις απλής Αντίστιξης, Ιστορία της Μουσικής, Πιάνο, Σολφέζ, Μορφολογία, χορωδία και πρακτικό διδασκαλείο.  Η φοίτηση είναι διάρκειας 2 ετών, ενώ στο τέλος των σπουδών του ο σπουδαστής αποκτά Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων.

Αντίστιξη

Για να γραφτεί ο μαθητής στην τάξη της Αντίστιξης απαιτείται Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς». Η φοίτηση  είναι διετής και, στο τέλος των σπουδών του, ο σπουδαστής λαμβάνει έπειτα από εξετάσεις το Πτυχίο Αντίστιξης. 

Φυγή ( Φούγκα )

Η φοίτηση είναι διετής και για την εγγραφή των μαθητών στο μάθημα της Φυγής απαιτείται Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «λίαν καλώς». Οι σπουδές του ολοκληρώνονται με την απόκτηση του Πτυχίου Φυγής. 

Σύνθεση

Η φοίτηση στην σχολή της Σύνθεσης είναι τετραετής. Οι σπουδαστές του Ωδείου θα πρέπει να έχουν Πτυχίο Φυγής (φούγκας) με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς». Ο σπουδαστής αποκτά Δίπλωμα Σύνθεσης.

Παράλληλα, λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα "αρμονία" και "έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων". Οι έμπειροι καθηγητές προετοιμάζουν άριστα τους μαθητές του Ωδείου Λαμπίρη για τις εξετάσεις τους, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Στα ανώτερα θεωρητικά στο τέλος των σπουδών το ωδείο παρέχει πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το κράτος και τίτλους σπουδών. 

 

Γραφτειτε στο newsletter μας!

Θα μαθαινετε πρωτοι τα νεα του Ωδειου μασ, συναυλιες, προσφορες και αλλα ενδιαφεροντα θεματα για τη μουσικη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

(C) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ / Σύγχρονη Εκπαίδευση

Φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη μάθηση στους μαθητές μας, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο και τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να πετύχει. Με αγάπη για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Ο κάθε μαθητής για εμάς, είναι ξεχωριστός, είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε στους στόχους του.

ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΠΙΡΗ. ΙΛΙΣΣΟΥ 111, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9480598