Στο Ωδείο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής, βασισμένα στο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα Orff.

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.» Carl Orff

Με βάση αυτή τη θεωρία έχει αναπτυχθεί η προσέγγιση της μουσικής εκπαίδευσης από τον γνωστό συνθέτη Carl Orff. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα μαθήματα στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην μουσική, την κίνηση και τη θεατρική αγωγή, καθώς με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική πιο άμεσα, με τρόπο φυσικό. Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, τα μικρά παιδιά τρέχουν, αυτοσχεδιάζουν, γνωρίζουν τις κινήσεις τους, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με το σώμα τους χορεύοντας. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν σε μικρά μουσικά σύνολα, τραγουδούν, διασκεδάζουν.

Σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, επανδρωμένο από έμπειρους με τα παιδιά δασκάλους, τα παιδάκια απολαμβάνουν τα οφέλη της μουσικοκινητικής αγωγής. Στην ηλικία των 3 ετών, τα μικρά παιδιά θέλουν να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν όλο τον κόσμο. Κάθε παιδάκι αναπτύσσει τις μοναδικές του δεξιότητες, καλλιεργεί τη δημιουργικότητά του και τη φαντασία του παίζοντας ή φτιάχνοντας μικρές κατασκευές. Με μικρά τριγωνάκια, ξυλάκια και κουδούνια γίνεται η πρώτη γνωριμία με την μουσική και το τραγούδι, σε συνδυασμό με τα ομαδικά θεατρικά παιχνίδια που τα παιδάκια αγαπούν τόσο πολύ. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω. Τα μαθήματα διαμορφώνονται με βάση την ηλικία τους, αφού σε κάθε στάδιο τα παιδιά προσεγγίζονται διαφορετικά, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Τα τμήματα είναι ολιγομελή, γεγονός που συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή τους. Το εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής λειτουργεί σχεδόν όλη την εβδομάδα, ενώ τα μαθήματα είναι διάρκειας 2-3 ώρες την φορά. 

Ελάτε στο Ωδείο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη για να γνωρίσετε από κοντά τις όμορφες αίθουσες του εργαστηρίου και του υπεύθυνους του προγράμματος της μουσικοκινητικής αγωγής.

 

Γραφτειτε στο newsletter μας!

Θα μαθαινετε πρωτοι τα νεα του Ωδειου μασ, συναυλιες, προσφορες και αλλα ενδιαφεροντα θεματα για τη μουσικη.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

(C) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ / Σύγχρονη Εκπαίδευση

Φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη μάθηση στους μαθητές μας, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο και τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να πετύχει. Με αγάπη για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Ο κάθε μαθητής για εμάς, είναι ξεχωριστός, είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε στους στόχους του.

ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΠΙΡΗ. ΙΛΙΣΣΟΥ 111, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9480598